IFOR WILLIAMS TRAILERS: BRITSE DEGELIJKHEID & NONONSENSE

Cynwyd/Bree:

Toen de Welshman Ifor Williams meer dan veertig jaar geleden een schapentrailer in mekaar knutselde om de buurman een plezier te doen, kon hij onmogelijk vermoeden dat hij daarmee de aanzet gaf tot een bedrijf waar tegenwoordig 380 mensen meer dan 30 000 trailers per jaar fabriceren. Trailers die via tientallen verkooppunten in Groot-Brittannië én op het continent aan de man gebracht worden. In België worden die Ifor Williamstrailers sinds meer dan 15 jaar verdeeld door Mathieu Kerckhofs en zijn team. Zij voorzien de liefhebbers van degelijke, perfect gestroomlijnde en fraai ogende trailers uit een gamma dat zowel de paardenliefhebber, de veehouder als de bouwondernemer kan bekoren.

Als je op het bedrijf aankomt, valt meteen de huiselijke, landelijke sfeer op. De firma ligt in het rurale gedeelte van het Noord-Limburgse stadje Bree, centraal gelegen in de Euregio. Ze is gevestigd in een gerestaureerde hoeve en ademt voor een stuk nog die sfeer uit van natuur, landelijkheid, gezelligheid en van de koopmanschap waar een handopklap even zwaar doorwoog als een paginadik contract. In een voormalige serre die men als toonzaal tegen het bedrijfsgebouw aanbouwde, staat een uitgebreid gamma trailers tentoongesteld. Trailers voor diverse doeleinden en gebruikers, allemaal voor honderd procent aangepast aan het toekomstig gebruik ervan.

Zekerheid:

Het uitgangspunt van Ifor Williams is het werk waarvoor de trailer moet dienen. Men stelt zich op voorhand de vraag: waarvoor moet de trailer dienen en wat zijn de specifieke problemen waarmee hij te maken krijgt. De antwoorden op die vragen vormen de basis voor het ontwerp en de constructie. Bovendien gaat men er in de fabriek in Cynwyd in Noord-Wales van uit dat een Ifor Williamstrailer iedere dag intensief gebruikt wordt. De wagens worden dan ook steviger gemaakt dan wettelijk vastgelegd. Zekerheid naar gebruik noemt men dat. Een Ifor Williams Trailer mag namelijk nooit stilstaan. Daar maakt men een punt van.

No-nonsense:

De trailers zijn doelmatig en tegelijkertijd mooi ontworpen. Je herkent een Ifor Williams trailer al van ver. En toch is het ontwerp sober gehouden. Om de prijs zo competitief mogelijk te houden worden alle tierlantijntjes en overbodige luxe geweerd. Britse degelijkheid zonder franjes, dàt is het kenmerk van Ifor Williams. De sobere, maar degelijke constructie straalt het no-nonsense gevoel uit dat te Welshman kenmerkt. Een trailer? Dat is om te werken, niet om te pronken. En werken doet ie, de Ifor Williams trailer. Iedere dag. Intensief. Tot meerdere eer en glorie van zijn eigenaar die zich verzekert weet van een stuk materieel waarop hij kan bouwen. En waarméé hij kan bouwen.

Historiek:

Een 10-tal jaar geleden besloten Mathieu en Vera met Ifor Williams in zee te gaan. Vera was federaal ambtenaar en Mathieu zat in de schapenbusiness, wat hen in contact bracht met Ifor Williams. Ze zochten een degelijke schapentrailer en Ifor Williams zocht een betrouwbare invoerder voor de Benelux. Nadat ze met hun producten hadden kennisgemaakt wisten ze meteen dat ze met een sterke troef de markt konden opgaan en de mensen altijd recht in de ogen zouden kunnen kijken. De kwaliteit van een Ifor Williams blijft immers altijd gegarandeerd.
Het Ifor Williams team doet veel beurzen en de reacties daar zijn iedere keer beter. Men begint te beseffen dat Ifor Williams een van de beste Europese trailers is die momenteel op de markt zijn. Dat bewijzen ook de CE-keuring en het ISO 9002 certificaat dat men in Cynwyd behaalde. Maar meer nog wordt het bewijs geleverd door onze stijgende omzet en de tevreden klanten die positieve mond-aan-mondreclame leveren.